In het kort

Wat bedoel je met green marketing?

Wat is green marketing? Green Marketing richt zich op het promoten van producten en diensten die duurzaam en milieuvriendelijk worden aangeboden en geproduceerd. Vaak wordt duurzazam en groen gezien als duur en

Duurzame marketing vs green marketing

Zowel green marketing als duurzame marketing speelt in op de groeiende vraag van consumenten naar producten en diensten die bijdragen aan een gezondere planeet en een rechtvaardigere samenleving. Ze hebben beiden het doel om consumenten bewust te maken van hun impact op het milieu en ze te stimuleren om duurzame keuzes te maken.

Specifiek green marketing richt zich op het benadrukken van milieuvriendelijke aspecten van een product of dienst, zoals het gebruik van circulariteit, energiezuinigheid of biologische ingrediƫnten.

Duurzame marketing gaat verder dan alleen het milieu en richt zich ook op sociale en economische duurzaamheid. Hier zit je bijvoorbeeld dicht tegen ESG en CSRD aan. Dat kan bijvoorbeeld inhouden dat een bedrijf ethisch verantwoord omgaat met arbeid, een eerlijk loon betaalt aan werknemers en bijdraagt aan de lokale gemeenschap.

Wel eens nagedacht hoe green marketing jou kan helpen?

Green of groene marketing biedt heel veel kansen. Dat onderschatten bedrijven vaak. En onterecht. Daarom hebben wij een aantal punten uitgelicht.

Vanuit True Green Marketing weten we dat duurzaam ondernemen geen modeterm is, maar de beste manier om je bedrijf toekomstbestendig te maken.

Wat wordt gezien als duurzaam voorbeeld?

Als je een circulaire product op de markt brengt, je bedrijfsprocessen aanpast dat je energie bespaart maar ook dat je een duurzaam HR beleid hebt, waarmee je jonge talenten aan je bindt, ben je een van de duurzaamheid voorbeelden. Maar er is nog veel meer mogelijk.


Zijn duurzame producten altijd duur?

Nee, zeker niet. Misschien lijkt het in eerste instantie wel duurder, maar als je de keten meeneemt is dat niet altijd het geval. Hiervoor moet je dus goed bedenken hoe je dit door kan rekenen.

Wat is greenwashing?

Greenwashing blijven wij echt weg. Zullen we ook niet voor je doen. Greenwashing is het onterecht claimen dat je een duurzaam bedrijf bent.


Maar wat kan ik dan wel claimen?

Wij kunnen je helpen hoe je met transparantie jouw investeringen en keuzes in duurzaamheid en verduurzamen, je huidige klanten kan helpen en behouden en nieuwe klanten kan aantrekken. Dit doen we samen met ons zusterbedrijf Green Positive.

Wil je meer weten?

we helpen je graag!