Ideale klantreis

Duurzame customer journeys helpen je klant

Waarom Customer journey?

Een klantreis of customer journey is de totale ervaring die een klant heeft tijdens hun contact en interactie met een bedrijf of merk. Dit start met het eerste contact tot aan het aankoopbesluit en de customer service. Beginnend bij alle stappen tot alle touchpoints die een klant doorloopt tijdens het aankoopproces, is de customer journey gericht op het begrijpen en verbeteren van de customer experience. B

Duurzame klantreis

Duurzaamheid komt terug in alle aspecten van de klantreis. Startend van het productontwerp en productieproce tot het leveren van de duurzame dienst of product en de customer service. Belangrijk is om duidelijk en transparant te communiceren over jouw duurzaamheidsinspanningen en deze zichtbaar te maken voor jullie klanten.

We zullen je meenemen in het gehele proces.

B2B Customer Journey

Ook zijn voor B2B duurzame customer journeys cruciaal om de juiste connectie te maken met je klant. Ook geeft het een grondig inzicht in het gedrag en de behoeften van je klanten om succesvol te kunnen zijn in de competitieve B2B-markt. Een customer journey helpt bedrijven beter begrijpen hoe klanten omgaan met hun producten en services, welke interacties ze hebben en welke touchpoints belangrijk zijn tijdens het offerte en aankoopproces, en hoe ze de loyaliteit en de klanttevredenheid kunnen verbeteren.

Duurzame customer journey - b2b klantreis

Duurzame customer journey is ‘eerst denken, dan pas doen’

Waarom? Heel simpel: schieten met hagel is niet efficient. Door het grondig begrijpen van de customer journey geven we bedrijven en merken de mogelijkheid om juiste ocus te geven aan de marketing- en verkoopstrategie om de klanttevredenheid en het succes van hun bedrijf te vergroten.

Klinkt leuk, maar hoe we dit aanpakken is als volgt.

  1. Het start met een succesvolle duurzame propositie. Je moet scherp hebben wat je verhaal is voor je (potentiele) klanten.
  2. Voor wie ben je relevant op welke moment.
  3. Welke kanaal past bij hetgeen je wilt vertellen. Of dat nu PR, Adwords, of LinkedIn marketing is, als het maar aansluit bij jouw doel.
  4. We maken het visueel, bepalen doelstellingen en zetten het in een concreet actieplan
  5. Hierna gaan we vol over op het uitrollen van het actieplan om jullie doelen te behalen.

Graag leggen we verder uit wat in jullie situatie de beste oplossing is.

Customer journeys zijn heel concreet

Vaak wordt gezegd dat customer journeys niet concreet genoeg zijn. Maar wij geloven en weten dat klantreizen en (b2b) customer journeys juit de focus geven wat je wel en wat je juist niet moet doen.